In minder dan 48 uur heb je een kosteloze spaarrekening met een hoge rente

op minder dan 48 uur heb je een kosteloze spaarrekening met hoge renteWaar is de tijd gebleven dat we langs ons bankkantoor moesten gaan (eventueel zelfs na afspraak) om dan een spaarrekening aan te vragen? Een werknemer van het kantoor zou je dan te woord staan en met jou de formulieren invullen om je spaarrekening te openen. Een hele tijd later kreeg je dan te horen dat je spaarrekening klaar was. Allemaal goed en wel, je handjes werden vastgehouden en je kon met al je vragen bij hun terecht.

Maar onze tijd is kostbaar en mensen zijn minder happig om hun tijd te spenderen op een bankkantoor en daarna dagen en dagen te wachten op hun nieuwe spaarrekening. De tijd gaat vooruit en banken moeten volgen.

time is money - benjamin franklin

Maar zijn banken werkelijk mee met hun tijd? Wij namen de proef op de som en onderzochten hoe snel je een ‘moderne’ spaarrekening kan openen. Zo’n spaarrekening wordt aangeboden door online banken of gewone banken die ‘webspaarrekeningen’ of ‘online spaarrekeningen’ aanbieden.

Daarnaast analyseerden we of die spaarrekening werkelijk ‘online’ geopend kan worden: Moeten we nog langsgaan bij een kantoor? Moeten wij papieren ondertekenen en opsturen met de post?

Of kunnen we eenvoudigweg gegevens invullen, een foto nemen van onze identiteitskaart, die doormailen en klaar is kees?

Wat blijkt, bij bepaalde banken is het werkelijk een ‘online’ zaak om je spaarrekening te openen. Het gaat vlot, gemakkelijk, snel en je krijgt een spaarrente die beduidend hoger is dan bij grootbanken (ja, ook ondanks de recente rentedalingen).

Ontdek onze overzichtstabel waarin we het voorgaande zo duidelijk mogelijk proberen weer te geven.

Suggesties voor andere analyses? Meer vergelijkingen? Let us know!

Geschreven door Thomas

Sparen