Moneyou spaarrekening openen

moneyou-logoOndanks het feit dat Moneyou dit jaar reeds twee maal hun spaarrentes liet dalen, blijven hun twee spaarformules één van de populairste spaarrekeningen voor Belgen. Zowel bij de ‘Moneyou Flex’ als de ‘Moneyou Plus’ spaarrekening daalde de basisrente met 0,45%. De getrouwheidspremies bleven ongewijzigd. Waarom blijven deze spaarrekeningen dan zo populair?

Simpel:

 1. Ze voorzien (nog steeds) een rente die een stuk hoger ligt dan de grootbanken.
  (Zie spaarrekeningen vergelijken voor een vergelijking van de spaarrentes)
 2. Het openen en beheren van een rekening is eenvoudig, snel, gratis en online

Hier bij Spaaranalyse gaan we niet bekijken welke spaarrekening de hoogste rente geeft, want daar zijn anderen beter in. Wij gaan punt 2 proberen te tacklen.

Banken maken tegenwoordig reclame over hoe eenvoudig, snel en volledig online je bij hun een spaarrekening kan openen en beheren. Maar is dit werkelijk zo? Laten we eens een kijkje nemen bij Moneyou:

We beginnen met een algemene analyse, waarbij we een aantal facetten/aspecten onderzoeken die van belang zijn bij het openen van een spaarrekening. Vervolgens overlopen we kort de pluspunten. Tenslotte geven we een overzicht van de stappen die doorlopen moeten worden bij het openen van een spaarrekening bij Moneyou.

Analyse

Eenvoudig

 • Alvorens je een spaarrekening gaat openen, moet je een zichtrekening hebben bij een in België gevestigde bank.
 • Tevens moet je een Belgisch gsm-nummer hebben (Moneyou maakt gebruik van smssen als veiligheidscontrole).
 • Het openen van een rekening gebeurt online en het enige wat je bij de hand moet hebben is je identiteitskaart om je rijksregisternummer en identiteitskaartnummer in te vullen.
 • Het enige ‘fysieke’ element bij de aanvraag van een nieuwe spaarrekening is het opsturen van een kopie van de voor- en achterkant van je identiteitskaart.

Snel

 • Snelheid nieuwe aanvraag: 1-2 werkdagen. We hebben het hier over de tijd die er zit tussen het indienen van de aanvraag tot een spaarrekening en het effectief in gebruik treden van de rekening. Opgelet: in drukke periodes kan dit langer duren. Toen wij in januari 2013 een rekening openden, duurde dit ongeveer 10 werkdagen.
 • Snelheid extra aanvraag: Een extra spaarrekening heb je meteen ter beschikking, geen extra formaliteiten.

Gratis

 • Zowel het openen, beheren en sluiten van de Moneyou spaarrekeningen is kosteloos.

Online

 • Raadplegen account: Je kan volledig online je spaarrekeningen raadplegen, zelfs zonder enig fysiek hulpmiddel (geen kaartlezer vereist bij Moneyou). Enige wat je nodig hebt is je gebruikersnaam en je wachtwoord.
 • Overschrijvingen: Ook volledig online. Enige wat je bij de hand moet hebben is je smartphone want Moneyou maakt gebruik van een sms-code om je overschrijving te bevestigen.

Mobile

 • Moneyou hanteert een eenvoudige, maar handige app om je rekening(en) te bezichtigen. Ook overschrijvingen zijn een fluitje van een cent met deze app. Volg de link voor meer informatie over deze app: Moneyou App.

Pluspunten

 Volg wat uw spaargeld opbrengt
Eén van de grote pluspunten van deze spaarrekeningen is het feit dat je eenvoudig en snel kan zien hoeveel rente je al opgebouwd hebt en hoeveel rente je zal verworven hebben op het einde van het jaar.

 Extra spaarrekeningen openen
Wanneer u reeds een Moneyou Plus of Moneyou Flex Spaarrekening heeft, kan u simpel en snel extra spaarrekeningen openen op uw naam. Wil je bijvoorbeeld een extra rekening om te sparen voor een auto, tv of wat dan ook? Dan is dat mogelijk. Toch een handig extraatje vinden we. Onderaan dit verslag vindt u twee handige links met informatie omtrent deze extra rekeningen.

Stappenplan

Vervolgens geven we een overzicht van de stappen die u moet ondernemen om een rekening te openen. Wij openen een Flex Spaarrekening, maar het principe is hetzelfde voor de Plus Spaarrekening.

1. Allereerst begeven we ons naar de website:

2. Vervolgens klikken we rechtsbovenaan op ‘Rekening Openen’.

3. Volg nu de procedure van Moneyou. Er wordt gevraagd om je gegevens in te vullen. Hou zeker je identiteitskaart bij de hand.

4. Na dit proces krijg je login-gegevens toegestuurd via mail. Hierin vind je tevens de link naar je statuspagina. Hiermee kan je dan inloggen en de status van je Moneyou Spaarrekening bekijken.
moneyourekeningopenen1

5. Er resten je nu nog twee zaken die je moet uitvoeren:

 • Een bedrag, naar eigen keuze, overschrijven naar je nieuwe Moneyou Spaarrekening. Dit willekeurig bedrag moet afkomstig zijn van de eerder opgegeven zichtrekening.
 • Een scan of kopie van de voor- en achterkant van je identiteitskaart versturen. Dit kan via mail of via post. Je kan trouwens perfect een foto nemen met je smartphone en die doormailen.

6. Nu moet je wachten tot Moneyou je scan of kopie ontvangen heeft. In de tussentijd kun je de status van je rekening raadplegen via de link die je ontvangen hebt in je mail. Van zodra je kopie/scan ontvangen is, keuren ze je account goed en ben je eigenaar van een spaarrekening bij Moneyou.

Veel succes met je nieuwe spaarrekening!
moneyou spaarrekening

Zie ook:

Geschreven door Thomas

Sparen