Pamperrekening openen: sparen voor de toekomst van je kindjes

Al een spaarrekening hebben voor u geboren bent? Zeker weten! Er is toch niets belangrijker dan zorgen voor een goede toekomst voor u kinderen. Dit kan u al starten voor de geboorte door een pamper rekening te openen. In deze tekst gaat u meer te weten komen over wat een pamper rekening effectief is en waar u het kan openen. Lees dus zeker verder!

Wat is een pamper rekening nu eigenlijk?

Het is simpelweg een spaarrekening die meestal de ouders openen voor hun kinderen. Tegenwoordig is het heel trending om dit al te openen voor of net na de geboorte. Zo kunnen ouders op het geboortekaartje vragen om een bedrag te storten op deze pamper rekening. Op deze pamper rekening kunnen de ouders, grootouders, meter, peter,… (maandelijks) iets storten zodat het kind na verloop van tijd een grote spaarpot heeft.

Al van vele jaren terug is het de normaalste zaak dat kinderen sparen voor later. Vroeger had dit de naam schoolsparen. Kinderen gaven wekelijks geld aan de juffrouw en zij zette dat op de kangoeroerekening. De vernieuwde manier is natuurlijk een stuk makkelijker. U kan er voor kiezen om periodiek een bepaald bedrag te storten, of u doet dit wanneer u zelf wilt. Het is dus heel interessant om al een pamper rekening te openen voor de geboorte en het op het geboortekaartje te zetten als cadeautip. Mensen hebben het in deze tijd als maar drukker en drukker, ze zijn dus ook meer geneigd om een bedrag over te schrijven in plaats van een cadeautje te gaan kopen. Tegenwoordig is dit de normaalste zaak van de wereld, dus niet twijfelen!

Heel interessant! Maar waar kan ik nu zo’n pamper rekening openen?

U kan een pamper rekening openen bij KBC. Als U klant bent bij KBC is het ook mogelijk om daar de pamper rekening te openen. U kan er een KBC-spaarrekening, KBC-groeispaarrekening, pamper rekening, KBC beleggingsplan of KBC beleggingsverzekering openen. Dat zijn dus vele opties. We focussen ons nu op de pamper rekening. U kan deze rekening al openen als het kind nog niet geboren is. Dit kan via de KBC mobile app, onder de rubriek ‘Mijn baby die op komst is’. Het is heel simpel om deze pamper rekening online bij KBC te openen. De ouders kiezen zelf wanneer het spaargeld wordt vrijgegeven. Dit kan via een datum of wanneer het een eigen woning koopt. Tot die tijd blijft het op de naam van de ouder staan. Niet onbelangrijk bij het openen van een spaarrekening is de basisrente en getrouwheidspremie. De rente bedraagt 0,01% en de getrouwheidspremie 0,10% bij KBC. U moet er wel rekening mee houden dat de rentepercentages elk moment kunnen aangepast worden.

Ook bij BNP Paribas Fortis kan u een pamper rekening openen, dat is handig als u klant bent bij BNP Paribas Fortis. Ook bij deze bank kan u online een spaarrekening, pamper rekening, openen. Bij Bnp Paribas Fortis noemt deze spaarrekening een “Ster spaarrekening”. U kan kiezen wanneer en hoeveel u stort op deze spaarrekening. Dit kan gaan tot 9000 euro per jaar. U kan dit geld altijd opnemen en gebruiken wanneer u dit nodig heeft. Ook hier is de basisrente 0,01% en de getrouwheidspremie 0,10%. U betaalt geen kosten om deze spaarrekening te openen.

Tot slot kan u ook bij ING een pamper rekening openen voor uw nog ongeboren kind. Bij ING heeft u de keuze tussen een groen boekje en een oranje boekje. Het spaargeld dat u stort op deze rekening is beschermd tot 100.000 euro. Als u een spaarrekening opent kiest u hoeveel, hoelang en hoe u spaart. Ook bij deze bank zijn de basisrente en de getrouwheidspremie hetzelfde als bij de vorige banken. Opening van de rekening zijn volledig gratis.

Conclusie

We concluderen dat het openen van een spaarrekening heel slim is voor de toekomst van uw kind. U kan best van het begin beginnen sparen door op het geboortekaartje het rekeningnummer te zetten voor een bijdrage. Het is makkelijk te openen bij verschillende banken. Op onze website vindt u meer info over verschillende soorten sparen. Ook is onze blog heel interessant, daar kaarten we meerdere onderwerpen aan die u misschien zullen aanspreken. Neem zeker een kijkje en open alvast een pamper rekening voor de toekomst van uw kind!

Geschreven door Thomas

Sparen