PSA Bank start in België met de Distingo spaarrekening

PSA Bank, dochterbedrijf van PSA Peugeot Citroën, lanceert in België twee spaarrekeningen: PSA Bank Distingo Plus en PSA Bank Distingo. Met de hoge spaarrentes zetten ze hun spaarrekeningen meteen aan kop van het spaarpeloton. Zo geeft de Distingo Plus spaarrekening meteen de hoogste rente in België.

Start op de Belgische markt

PSA Bank is een dochterbedrijf van het Franse bedrijf PSA Peugeot Citroën. Die boden reeds vorig jaar al online spaarrekeningen aan op de Franse markt en proberen het nu ook op de Belgische. Geen verrassing, want wij Belgen zijn bij de grootste spaarders in Europa. Eind dit jaar willen ze ook de Duitse markt bestormen.

Lage rating voor Belgische spaarbank

De spaarrekeningen vallen onder het Franse depositiegarantiestelsel (100.000 euro per persoon). Het openen, beheren en afsluiten van een spaarboekje bij de PSA Bank is volledig gratis. De enige kanttekening die we kunnen maken, is dat PSA Bank niet meteen een goede rating krijgt. Zo krijgen ze een Ba1 rating bij Moody’s. Hun kredietwaardigheid wordt m.a.w. niet al te hoog geschat. Het valt dus af te wachten of de Belgische spaarders hun geld durven toe te vertrouwen aan deze spaarbank.

Vergelijk de rating en spaarrente van PSA Bank spaarrekeningen met andere spaarrekeningen in België

Geschreven door Thomas

Sparen