Moneyou spaarrekening openen

moneyou-logoOndanks het feit dat Moneyou dit jaar reeds meerdere keren hun spaarrentes liet dalen, blijven hun twee spaarformules één van de populairste spaarrekeningen voor Belgen. Zowel bij de ‘Moneyou Flex’ als de ‘Moneyou Plus’ spaarrekening daalde de basisrente met 0,45%. De getrouwheidspremies bleven ongewijzigd. Waarom blijven deze spaarrekeningen dan zo populair?

Simpel:

  1. Ze voorzien (nog steeds) een rente die een stuk hoger ligt dan de grootbanken.
    (Zie vergelijk spaarrekeningen voor meer informatie)
  2. Het openen en beheren van een rekening is eenvoudig, snel, gratis en online

Hier bij Spaaranalyse gaan we niet bekijken welke spaarrekening de hoogste rente geeft, want daar zijn anderen beter in. Wij gaan punt 2 proberen te tacklen.

Banken maken tegenwoordig reclame over hoe eenvoudig, snel en volledig online je bij hun een spaarrekening kan openen en beheren. Maar is dit werkelijk zo? Laten we eens een kijkje nemen bij Moneyou:

We beginnen met een algemene analyse, waarbij we een aantal facetten/aspecten onderzoeken die van belang zijn bij het openen van een spaarrekening. Vervolgens overlopen we kort de pluspunten. Tenslotte geven we een overzicht van de stappen die doorlopen moeten worden bij het openen van een spaarrekening bij Moneyou.

Analyse

Eenvoudig

Snel

Gratis

Online

Mobile

Pluspunten

Volg wat uw spaargeld opbrengt
Eén van de grote pluspunten van deze spaarrekeningen is het feit dat je eenvoudig en snel kan zien hoeveel rente je al opgebouwd hebt en hoeveel rente je zal verworven hebben op het einde van het jaar.

Extra spaarrekeningen openen
Wanneer u reeds een Moneyou Plus of Moneyou Flex Spaarrekening heeft, kan u simpel en snel extra spaarrekeningen openen op uw naam. Wil je bijvoorbeeld een extra rekening om te sparen voor een auto, tv of wat dan ook? Dan is dat mogelijk. Toch een handig extraatje vinden we. Onderaan dit verslag vindt u twee handige links met informatie omtrent deze extra rekeningen.

Stappenplan

Vervolgens geven we een overzicht van de stappen die u moet ondernemen om een rekening te openen. Wij openen een Flex Spaarrekening, maar het principe is hetzelfde voor de Plus Spaarrekening.

1. Allereerst begeven we ons naar de website:

2. Vervolgens klikken we rechtsbovenaan op ‘Rekening Openen’.

3. Volg nu de procedure van Moneyou. Er wordt gevraagd om je gegevens in te vullen. Hou zeker je identiteitskaart bij de hand.

4. Na dit proces krijg je login-gegevens toegestuurd via mail. Hierin vind je tevens de link naar je statuspagina. Hiermee kan je dan inloggen en de status van je Moneyou Spaarrekening bekijken.
moneyourekeningopenen1

5. Er resten je nu nog twee zaken die je moet uitvoeren:

6. Nu moet je wachten tot Moneyou je scan of kopie ontvangen heeft. In de tussentijd kun je de status van je rekening raadplegen via de link die je ontvangen hebt in je mail. Van zodra je kopie/scan ontvangen is, keuren ze je account goed en ben je eigenaar van een spaarrekening bij Moneyou.

Veel succes met je nieuwe spaarrekening!

Zie ook:

Sparen