Recordbank Webspaarrekening openen

Een spaarrekening openen bij Recordbank verloopt niet zoals bij Moneyou of NIBC. Er zijn twee grote verschillen. Enerzijds moet je voor een Recordbank Webspaarrekening langsgaan bij een kantoor dat samenwerkt met Recordbank. Anderzijds ben je verplicht om een zichtrekening aan te vragen, samen met de aanvraag voor een webspaarrekening.

Recordbank voorziet een relatief hoge rente, in vergelijking met de grootbanken. Wij geven hier geen gedetailleerde vergelijking van de rentes, daar zijn anderen beter in. Wij trachten te onderzoeken of je zo’n spaarrekening eenvoudig, snel, kosteloos en ‘online’ kan openen.

We beginnen met een algemene analyse, waarbij we een aantal facetten/aspecten onderzoeken die van belang zijn bij het openen van een spaarrekening. Vervolgens overlopen we kort de pluspunten. Tenslotte geven we een overzicht van de stappen die doorlopen moeten worden bij het openen van een webspaarrekening bij Recordbank.

Analyse

Eenvoudig

Snel

Gratis

Online

Mobile

Pluspunten

Gratis zichtrekening
Sommigen zullen dit zien als een nadeel, maar het feit is dat je bij het aanmaken van een Webspaarrekening bij Recordbank verplicht bent om een zichtrekening te nemen.

Persoonlijk Record-kantoor
Als er iets misloopt met je spaarrekening of je hebt vragen die je liever persoonlijk stelt, dan kan je bij je kantoor terecht. Een deel van de spaarders heeft toch liever een kantoor in de buurt (in tegenstelling tot sommige banken die amper of geen filialen hebben).

Stappenplan

Tijd voor het stappenplan. Dit houdt in dat we een gedetailleerd overzicht proberen te geven van de stappen die ondernomen moeten worden om een Webspaarrekening te openen bij Recordbank.

1. Om te beginnen, begeven we ons naar website:

Recordbank Webspaarrekening

2. Klik vervolgens rechtsbovenaan op ‘Vraag online aan‘ of scroll naar beneden en klik op ‘Open uw webspaarrekening online‘.

3. U volgt nu de procedure van Recordbank. Hierbij moet u uw persoonlijke gegevens en identiteitsgegevens invullen en een Record-kantoor kiezen in uw buurt. Dit laatste is belangrijk omdat u hier later langs zal moeten gaan.

4. Als alles goed ingevuld is, krijgt u een email met bevestiging van uw aanvraag.

5. Enige tijd later (+- 3 werkdagen) krijgt u een mail met daarin uw nieuw rekeningnummer. Vanaf dat moment kunt u geld storten op uw nieuwe spaarrekening.

6. Daarna ontvangt u een verwelkomingsmail van het zakenkantoor, dat u eerder gekozen had. Die vertellen je dat je langs moet gaan om je identiteitskaartgegevens in te laden. Tevens krijgt u bij dat bezoek uw bankkaart en kaartlezer (om in te loggen bij Record@Home en uw rekening te beheren). Wanneer moet je langsgaan? Het kantoor stuurt u een mail wanneer ze uw bankkaart ontvangen hebben, dan kan u langsgaan.

7. Ondertussen zou u een brief ontvangen moeten hebben met daarin uw pin code. Deze zal nodig blijken in de laatste stap. Neem deze brief met pincode mee als u langs het kantoor gaat.

8. Eens je bankkaart aangekomen is op het kantoor, krijg je een email van dat kantoor met de melding dat je mag langskomen. Bij dit bezoek worden je identiteitskaartgegevens ingeladen en krijgt u uw bankkaart en kaartlezer. Bovendien krijgt u een formulier met daarop een abonnementsnummer van 10 cijfers. Dit hebt u nodig wanneer u wilt inloggen op Record@Home. Zie de afbeelding hieronder voor een voorbeeld:

Abonnementsnummer (10 cijfers)

9. Het enige wat u nu nog rest is uw kaart eens gebruiken aan een bankautomaat. Voor u dit doet, moet u wel zeker zijn dat u uw pincode (die u via post ontvangen hebt) bij hebt. Zo kan je voor de eerste keer je kaart inlezen en, als je dat wil, je pincode veranderen. Bij deze is uw nieuwe spaarrekening gebruiksklaar!

Veel plezier met je nieuwe spaarrekening!

Recordbank Webspaarrekening

Sparen