Sparen via een kredietkaart, is dat mogelijk?

Veel mensen zijn op zoek naar mogelijkheden om het rendement van hun spaargeld te verhogen. Hiervoor zijn verschillende mogelijk. Eén daarvan is sparen via een kredietkaart. In eerste instantie klinkt dit misschien vreemd in de oren, maar het is mogelijk om via een kredietkaart geld te sparen. Soms is het handig om te doen, maar er zijn ook situaties waar verstandiger is om er even mee te wachten. Wanneer is dat?

Wat moet u doen?

Om erachter te komen of het in uw situatie handig is om te sparen via een kredietkaart, is het noodzakelijk om te weten hoe u dat doet en wat u ervoor moet doen. Het klinkt ontzettend ingewikkeld, maar eigenlijk is het een fluitje van een cent. De enige handeling die moet worden gedaan is geld van de spaarrekening overzetten naar de kredietkaart. Mocht u het rekeningnummer niet direct weten, kunt u dit altijd opvragen bij uw bank.
Wanneer het geld op de rekening staat komt er als het goed is een positief saldo. Dat is goed nieuws, want de kredietkaartmaatschappij vergoedt spaarrente als het saldo een minimaal bedrag is. Daarbij neemt ook de ruimte om meer te besteden toe. U kunt uiteindelijk meer uitgeven. Klinkt dat niet als muziek in de oren?

Is sparen op een kredietkaart iets voor u?

Helaas zit er ook een negatieve kant aan het sparen op een kredietkaart. U betaalt namelijk opnamekosten bij een pinautomaat of als u geld overmaakt naar de rekening. Daardoor daalt het rendement en lijkt het erop alsof sparen niet meer interessant is. Of het in uw situatie verstandig is hangt af van de kosten en opbrengsten. Reken uit wat u kwijt bent en bepaal dan wat handig is. Het sparen op een kredietkaart is zeker interessant als u hier in de toekomst een grote uitgave mee wilt betalen. Schat uw situatie in en hak de knoop door. Uiteindelijk zult u de juiste beslissing nemen.

Geschreven door Thomas

Sparen