Tips om geld te besparen op je vaste lasten

De vaste lasten zijn van bijna iedereen de grootste uitgaven posten. Het is dan ook belangrijk dat je kritisch kijkt naar je vaste lasten zodat je hierop geld kunt besparen. Een besparing van enkele euro’s per maand kan uiteindelijk tientallen euro’s op jaarbasis schelen. Wij geven je tips van een paar vaste lasten waarop je gemakkelijk geld kunt besparen.

Hypotheek

Op je hypotheek kun je vaak veel geld besparen. Door de hypotheekrente bij verschillende hypotheekverstrekkers met elkaar te vergelijken, krijg je een goed beeld van je maandlasten. De hypotheek kun je online berekenen door je bruto-inkomen en je wensen in te vullen, op basis van deze gegevens kun je dan zien welke hypotheekverstrekker er het beste bij jou past.

Energie

Op de energierekening kun je op diverse manieren geld besparen. Je kunt ervoor kiezen om meer aandacht te schenken aan je energieverbruik en deze terug te dringen of de tarieven van diverse energieleveranciers met elkaar te vergelijken. De tarieven van de leveranciers kunnen namelijk erg uit een lopen en tientallen tot honderden van elkaar verschillen. Het is ook belangrijk dat je de tarieven elk jaar met elkaar vergelijkt en eventueel bereid bent om over te stappen. Zo kun je er altijd voor kiezen om bij de voordeligste leverancier je energie af te nemen.

Abonnementen

Voor abonnementen geldt dezelfde regel als voor de energierekening. Het is een kwestie van de abonnementen bij verschillende aanbieders te bekijken en met elkaar te vergelijken om ook hierop geld te besparen. Als je eenmaal je abonnement hebt afgesloten voor een bepaalde periode, is het verstandig om als je abonnement bijna afloopt opnieuw een vergelijking te doen. Dit moet je doen omdat de tarieven en de pakketten wijzigen en het abonnement wat je eerst had misschien nu niet meer het voordeligste is.

Geschreven door Thomas

Sparen