Verandert de fingerprint scanner onze manier van Mobile Banking?

Meer en meer geruchten steken de kop op over de ‘Fingerprint Scanner’ die geïntegreerd zou worden in de nieuwe iPhone. Apple zou in september 2013 de ‘iPhone 5S’ uitbrengen en hiervoor hebben ze afgelopen maandag een Beta versie van iOS 7 (besturingssysteem van iPhone) gereleased. Deze is voorlopig enkel beschikbaar voor developers.

gty_holding_iphone_5_nt_120921_wg.jpg
(George Frey/Bloomberg/Getty Images)
Een aantal van die developers hebben aanwijzingen gevonden in die iOS 7 over een mogelijke integratie van een zogenaamde ‘Fingerprint Scanner’. Wat moet je je daarbij voorstellen? Een oppervlak waar je je vinger op legt en die scant je vingerafdruk (simpel, right?). Zo’n vingerafdruk scanner bestaat uiteraard al in meerdere vormen: een apparaat dat je via usb kan aansluiten, of ook als app voor zowel Android als iOS.

Maar wat nieuw is, is dat dit mogelijk een vast onderdeel wordt van de nieuwe iPhone (en wie weet daarmee ook van alle smartphone in de toekomst). Waarom is dit nu van belang voor de spaarders onder ons? Dit zou wel eens een belangrijke wijziging kunnen zijn in het smartphone-landschap, die de manier waarop we aan mobile banking doen kan veranderen.

Momenteel maken de mobile banking apps gebruik van gebruikersnamen, wachtwoorden, pin codes en dergelijke om als veiligheidscontrole in te loggen op uw bankrekening/spaarrekening. Indien zo’n fingerprint scanner geïntegreerd zou worden op je smartphone, is de kans groot dat banken daarvan gebruik zullen maken om op die manier aan veiligheidscontrole te doen. Gewoon even met je duim verifiëren of jij het wel bent en je kan aan de slag met je spaarrekening. Het klinkt alvast gemakkelijk en veiliger(?) dan de huidige manier van werken.

Geschreven door Thomas

Sparen