Wat te doen met je spaargeld

De spaarrentes zijn helaas nog steeds niet om over naar huis te schrijven. Wellicht heb je een behoorlijk bedrag bij elkaar gespaard, maar is het momenteel niet rendabel om het bedrag op je rekening te zetten. Wat moet je dan doen of je geld niet als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen? In dit artikel geven we je enkele mogelijkheden hoe jij je geld slim kan inzetten!

Beleggen

Een veel gebruikte mogelijkheid is momenteel om het geld te beleggen. Er komen steeds meer partijen op de markt die het ook voor consumenten met relatief weinig kennis mogelijk maakt om in de belegwereld te stappen. Toch is het wel handig om de basis te kennen, zodat je kan anticiperen en reageren op ontwikkelingen in de markt. Zo bestaan er diverse cursussen om te leren beleggen. Houd er wel rekening mee dat er risico’s aan beleggen zitten en je je dus goed moet inlezen. Wanneer je hier geen tijd voor hebt, kan je er ook voor kiezen om iemand anders voor je te laten beleggen. Jij kiest dan enkel de branch waarin het geld wordt geinvesteerd.

Crowdfunding

Doordat het voor startende ondernemers steeds moeilijker is geworden om een lening te krijgen bij de bank, is crowdfunding steeds populairder geworden. Zo kan je geld investeren in een onderneming in ruil voor aandelen in het bedrijf. Een win-win situatie dus voor een investeerder en een startende onderneming. Zo hoef jij je geen zorgen te maken dat je geld verdampt en kunnen de ondernemers aan de slag. Doe vooraf wel goed onderzoek naar de markt waarin de onderneming opereert. Daarnaast is het verstandig om niet op één paard te wedden, zoek interessante bedrijven in meerdere branches om de kans op succes te vergroten.

Geschreven door Thomas

Sparen